tisdag 2 november 2010

Ny mandatperiod i fullmäktige

Så var då den nya mandatperioden i kommunfullmäktige igång. Det kändes stort att få sitta uppe på podiet och titta ut över alla andra fullmäktigeledamöter. Igår var det ju inte så mycket annat att tänka på än att sitta och titta ut över församlingen när alla kommunstyrelseledamöter valdes. Det är ett hedersamt uppdrag att få vara 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige. Sköta apparaturen får jag väl göra men hålla i klubban blir kanske inte så ofta. Men en hel del annat lär det bli. Dags att skaffa kalender för nästa år. Och jag kommer att fortsätta att blogga om vad som händer och sker . Dock blir det nog mindre av Twitter från fullmäktige i fortsättningen.

Nu tar "slagsmålet" om alla andra poster i nämnder och styrelser vid. Dessa ska inte beslutas förrän vid fullmäktigemötet i december. Det uppdrag jag fick igår är inte förenat med så mycket direkt politik, även om jag hoppas att demokratifrågor kommer upp på agendan, så jag hoppas förstås på att något uppdrag med mer politiskt innehåll, t ex där jag kan fortsätta med integrationsarbete. Men Folkpartiet i Borås anser det viktigt att många ska få möjlighet till ett uppdrag och med färre uppdrag totalt och färre poster i minoritet blir det ett hårt jobb för nomineringskommitté och förhandlingsgrupp att sy ihop det hela.

Nu ska jag i alla fall ägna mig åt att förbereda kurs i Access som jag ska ha om två veckor. Oftast finns det mycket bra kursmaterial som är lätt att följa. Så icke i detta fallet utan jag får planera själv.

För att sedan i eftermiddag ta hand om ett av barnbarnen.

Men först lite kaffe och en andra frukost.

Inga kommentarer: