måndag 22 november 2010

Kort mellan mötena

Vintern har onekligen kommit. Undrar just om tåget till Stockholm i morgon kommer fram. Och framför allt hur mycket kommer det att blåsa på överfarten till Åland på onsdag kväll. Snökaos lär det i alla fall bli. Det står i alla fall i tidningen. (SvD, DN) Och den här gången kanske till och med det som står i tidningen är sant.

De senaste veckorna har det blivit lite skrivet på bloggen. Tyvärr. Men tiden har inte räckt till. Trots att det varit många intressanta frågor att diskutera. Sossarnas kris har ju fyllt media den senaste tiden. Ska bli spännande att se resultatet. Onekligen finns det en rejäl spännvid mellan kandidaterna till partiledaren. Från vänster till höger. Skattekramare och mer valfrihets- och företagsälskare.

För alliansen är det nog bäst om någon av den förra typen, dvs skattekramare, blir partiledare.

Även kungens eskapader med "kaffeflickor" har varit föremål för högljudda debatter både i tidningar och TV. Blir trött och avstår från att kommentera.

I Borås har de rödgröna presenterat sin budget. Efterlyser integrationspunkter. För att införa bostadsförmedling ser inte jag som något prioriterat för att motverka segregationen. Och tänk om det är så att människor från samma land vill bo nära varandra. Det är på andra områden, som att skapa förutsättningar för jobb, som är väsentligt när det handlar om att bryta segregationen.

Nu blir det gruppmöte i kommundelsnämnden. Undrar just om vi kommer att hitta på några spännande kulturprojekt idag. Eller om jag även fortsättningsvis får ha den blåa gubben som riktmärke när det gäller att visa vägen där jag bor.

Sedan blir det packa av. Bäst att ta rejäla vinterkläder i resväskan.


 


 


 

Inga kommentarer: