lördag 14 november 2009

Veckans allehanda

Lördag och allt som inte hunnits med i veckan ska göras. Planera Liberala företagares bokbord på landsmötet och komma i fatt med allt annat. Kolla både den gemensamma integrationsgruppens förslag och folkpartiets. Och läsa handlingar till kommundelsnämnden, budgetfullmäktige och landsmötet. Dessutom två timmar tennisspel. Fast det behöver jag nog. Med den tidsplanering jag har finns det lite chans till att motionera. Plus tennisadministration.

Den gångna veckan har varit händelserik. Ur många aspekter.

Framtidsverkstaden på Hässleholmen var verkligen intressant. På många sätt. Jag som politiker träffar tjänstemännen på ett konkretare plan än att bara göra studiebesök i verksamheten. Dessutom var alla i Hässleringen medverkande grupper med, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, socialen, arbetsmarknadsinsatser m fl. De enda som saknades var polisen. Jag tror det kommer att bli en bra stadsdelsplan utifrån detta för Hässleholmen. Det område jag själv jobbade mer aktivt med handlade om tillväxt och där kom vi fram till flera konkreta förslag. Nu återstår det att se till att det som görs på Hässleholmen kommer hela kommunen till del. Det är det som är avsikten med det urbana utvecklingsarbetet som hela Borås stad är med i men som konkretiseras på Hässleholmen. Det blir nog ett gemensamt möte om detta. För att etablera samverkan och förståelse mellan olika aktörer.

Sedan har vi de interna historierna i Folkpartiet. Det är några stycken för många. Kommunalrådet som köpte sex av unga tjejer, mannen som skrev debattartikel ihop med sverigedemokraten och nu till sist vår egen kommunpolitiker som går ut i media och tycker att frågorna ältas i kommunfullmäktige. Men den bild som framställs är inte sann.

Visst ältas det ibland lite väl mycket. Och debatterna i kommunfullmäktige skulle kunna göras betydligt kortare och effektivare men samtidigt är det så att demokrati tar tid. Visst är det också så att världen skulle vara mycket enklare och bättre om alla människor vore liberaler men tyvärr är det nu inte så. Det finns andra som har andra åsikter och det är en av de liberala grunderna att man ska ha rätt att ha egna åsikter och också ha rätt att uttrycka dem så länge som man inte kränker någon annan.

Det är inte sant att alla i fullmäktige håller varandra bakom ryggen som han säger. Men när det är sex partier som ska regera tillsammans är det oundvikligt att man måste göra kompromisser. Genom att ge och ta får man igenom en del av sina hjärtfrågor, kanske alla, men måste ibland gå med på något man inte gillar så där helt och hållet. Självklart ska man tala om vad man står för och tycker. Och i en valrörelse så är det fritt fram. Men när man bestämt att man vill vara med och regera så måste man vara medveten om att man inte kan få allt som man önskar. Att få en del tillgodosett är betydligt bättre än att stå utanför och inte få igenom några av hjärtefrågorna. Och som sagt det härmed demokrati tar tid. För att göra förändringar som är hållbara i längden behövs det noggranna utredningar och de som är inblandade måste få säga sitt. Till sist är det också frågan om det överhuvudtaget finns pengar att genomföra förändringen. Och frågan hur man använder skattebetalarnas pengar.

Jag förstår att inte alla har tålamod att vänta på förändringar och det ska villigt erkännas att jag också blir frustrerad för att saker tar så lång tid ibland. (Och att fullmäktigemötena blir så långa) Och känner man inte att man passar in i det politiska samspelet så ska man förstås inte vara med. Det behövs även "fria" debattörer som ifrågasätter och sätter fingret på ömma punkter.

3 kommentarer:

Eskilandersson sa...

Om man har gruppsex med småtjejer pysslar folkpartiet om en. Om man skriver en debattartikel mot det ökande politiska våldet med en Sverigedemokrat då tvingas man lämna partiet omgående. Hur kan ni folkpartister tycka att det är bättre att ha gruppsex med småflickor?

Anne-Marie Ekström sa...

Jag tycker inte det är ok att ha gruppsex med småtjejer. Och jag skulle inte vilja säga att partiet pysslar om honom. Inte jag i alla fall. Om det kommer fram att en person har helt andra värderingar än de som partiet står för och dessutom hyllar ett annat parti så tycker nog jag att det är lämpligt att lämna partiet. Vilket visade sig gälla personen som skriv debattartikeln. I och för sig borde sexköparen det också. Enligt vad jag tycker. Han ställer inte heller upp på de värderingar som folkpartiet har.

Anonym sa...

mycket intiresno, tack