lördag 21 november 2009

En dag på landsmötet

Har precis kommit hem till hotellet efter en maratondebatt om tredelad föräldraledighet. Jag deltog i debatten som 50:e eller något sådant där. Jag tror inte på att samhället ska gå in och styra hur föräldrarna ska dela föräldraförsäkringen. Visst är det bra att fler pappor är hemma med sina barn men jag tycker att det är bra med de två pappamånader som finns idag. Familjerna ser olika ut. Hur gör man om en är arbetslös eller någon driver företag eller studerar. Eller helt enkelt inte klarar av att ta hand om ett litet barn. På grund av fysisk eller psykisk ohälsa. För barnens skull låt föräldrarna välja själva. Jämställdheten tror jag vi klarar på annat sätt.

Omröstningen slutade också med en överväldigande majoritet för att inte införa en tredelad föräldraförsäkring.

För övrigt har dagen bjudit på några överraskningar. Jag fick igenom ett yrkande som jag ställde igår om att det också i vår entreprenörsrapport måste få med en punkt om kvinnors företagande. Jätteroligt med tanke på att jag inte ens är ombud. I regel brukar det vara riktigt svårt att få till ändringar som inte behandlats i ett utskott. Näst intill omöjligt. Det är en symbolfråga för partiet. Genom fler kvinnor som företagare ökas den ekonomiska makten för kvinnor.

Dessutom beslöt landsmötet att fp kan tänka sig gårdsförsäljning av vin om det visar sig att det i Finland går att förena med ett monopol.

Nu är det sovdags. I morgon integration och migration.

1 kommentar:

Anonym sa...

Många kvinnor hindrar män att ta ut en delad föräldraledighet genom sin egen egoism.

http://www.dn.se/nyheter/politik/kvinnor-hindrar-pappaledighet-1.640699