söndag 16 november 2008

Glada och dystra nyheter

En glad nyhet är att Sverige skriver på ett avtal mot klusterbomber. (SvD, DN)Bombkapslar som består av många små sprängladdningar som kan spridas ut över en stor yta. Egentligen tycker jag man inte borde tillverka bomber alls. Men som världen ser ut så är det inte så lätt. Och tyvärr deltog inte de stora länderna som tillverkar sådana bomber, USA, Ryssland, Kina eller Israel, vid undertecknandet. Men det är ändå bra att Sverige gjort det. Det var på tiden.

Som världen ser ut ja. Flera har tagit upp frågan att man ska förhandla med talibanerna i Afghanistan för att få slut på striderna där. (SvD1, SvD2)Jag anser att man aldrig kan förhandla med dem som kastar syra i ansiktet på flickor som är på väg till skolan (DN) eller bränner skolor. Allt för att förhindra att flickor får utbildning. Det är ingen lätt problematik men att låta talibanerna få stort inflytande igen riskerar att åter igen tvinga in flickor och kvinnor i burka och stänga flickor ute från utbildning. Detta är en dyster nyhet.

En både glad och dyster nyhet är dagens opinionsundersökning. Oppositionen ligger fortfarande bättre till än alliansen(dystert) men gapet minskar( glatt). Folkpartiet ökar något (glatt)men ligger fortfarande lågt (glatt). Sd ligger över riksdagsgränsen (dystert). Men som alltid när det gäller opinionsundersökningar så är det inte på riktigt. Det är resultatet valdagen 19 september 2010 som gäller. Mycket hinner hända ännu. (DN, SvD)

12 kommentarer:

Anonym sa...

SD är inte främlingsfientliga, de vill däremot att man ska se på sveriges ohämmade invandring (96.000 personer 2007) i nytt ljus. Jag är själv andra generationens invandrare från sydamerika, och jag är VÄLDIGT oroad av Sveriges långtgående islamisering, som alltmer visar sitt rätta ansikte. Sverige och Europa är REELT hotade, något som medelklassen har svårt att förstå i sina fina boningar i innerstan eller svensson-förorter, där de inte ser hur islamiserat delar av sverige REDAN är.

Unknown sa...

Rösta på Piratpartiet!

---

Se där, Sd och Kd jämnstarka enligt senaste välarbarometern. Det är trots allt en glädjande nyhet. En röst på Sd är inte bortkastad, inte för att Sd är kompetent, men här gäller att till varje pris slå en spricka i Maktens mur, och hur vi än vrider och vänder på saken ÄR nu en gång massinvandringen ett av våra största samhällsproblem alldeles oaktat hur vi vill lösa det, vilket äntligen måste ERKÄNNAS, varför Sd för mig framstår som andrahandsalternativet efter Piratpartiet. Hellre Sd än det förljugna Kd i riksdagen!

http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/05/om-invandringspolitiken

---

Medan vi ändå har varann på tråden:

Så har vi här ett specialfall på den politiska urartningen i Sverige. Samma elände hela tiden. Samma fördomar, samma inkompetens, samma tugg och samma tomgång. Sådan är vår poltiskt-mediala överklass. Oduglig, bortskämd och totalt ointresserad av människornas verkliga problem.

http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/14/darfor-ar-kvinnor-battre-utrikespolitiker#comment-5955

Å herregud vilket jävla trams. Det enda kvinnliga politiker bryr sig om är maktrhavarnas kön. Garanterat ingenting annat. De ältar och ältar och ältar. Samma jävla FLOSKLER om och om och om igen. På så sätt vill de främja sina egna karriärer. Varför kritiserar ingen detta skamlöst uppenbara missförhållande?

Den statsunderstödda knäppfeminismen är en samhällsfara.

Ludermässigt är bara förnamnet.

Kulturbäraren sa...

Vilken jäkla demokratisyn du har! DET ÄR FOLKET SOM VÄLJER, INTE POLITISKT KORREKTA SOM DU! KAN DU FÖRSTÅ DET? Sd är det enda partiet som vill lösa Sveriges enorma problem med massinvandring, mångkultur och islamisering. Folkpartiet gör ju bara saken värre just nu.

Anne-Marie Ekström sa...

Jag är så himla trött på ordet massinvandring. Utan invandring skulle Sverige inte klara sig. Vem skulle göra alla tråkiga jobb som ingen svensk vill göra. Och hur ska vi klara oss när allt färre ska försörja allt fler när till exempel 40-talisterna, sådana som jag, behöver tas om hand? Visst finns det en del problem. Men problem är till för att lösas och jag har inte sett några lösningar från sd-håll på hur människor som står utanför samhället ska få hjälp att komma in.
Ingen har kommenterat mitt inlägg om flickorna i Afghanistan som inte får gå i skolan utan blir angripna med syra i ansiktet. Har ingen av er som talar er varmt för att stoppa massinvandringen funderat över varför människor flyr från sina hemländer. Har ni aldrig hört talas om empati och humanitet.
Nu till demokratin. Visst är det folket som väljer. Men det som är så fint med demokratin är att vi tillåts ha olika uppfattningar. Och kan diskutera dessa öppet. Och jag kan faktiskt få ha åsikten att jag inte tycker om Sd:s värderingar och därför får tycka att det är dystert att det partiet ligger över spärren.Det är demokrati. Inte att alla andra måste tycka precis som jag tycker. Vilket sd-väljaren tydligen tror är demokrati.
Vi har val vart fjärde år och då har alla medborgare i Sverige rätt att rösta på det parti han eller hon tycker bäst om. Och det är de partier som får majoritet som får styra landet eller kommunen de närmaste fyra åren. Jag vill verkligen värna demokratin men om jag fattar sd-väljarens åsikter rätt så är det bara en uppfattning som får råda. Och det är diktatur. Är det det som sd vill ha?
Kraxpelax kan ta till sig lite av detta också.

Unknown sa...

Jag undrar samma sak varför har ingen kommeterat dådet mot flickorna! jag hoppas att dessa flcokor får fortsatt utbildning och kan förändra landet!

Anonym sa...

"Vem skulle göra alla tråkiga jobb som ingen svensk vill göra."

Hmm, menar du, Ann-Marie, att vi tar hit muslimerna för att göra skitjobben i vårt vita överklassamhälle? Jag är inte heeeelt säker på att det är en politiskt korrekt åsikt men jag värnar om Din rätt att uttrycka den. Nåja, vi har alltså bestämt att locka hit intelligentian från afrika så de aldrig nånsin får chansen att bygga upp fungerande förvaltningar, sjukhus och företag. Inte fler flyktingar, nähädå, bara de med en utbildning som vi har nytta av. Rövarmentalitet.

Man kan undra om du kollat in SCBs "befolkningspyramider" och deras estimat om utvecklingen? Befolkningen åldras inte i det oändliga men de senaste årtiondena har pensionsåldern halkat ner ordentligt relativt medellivslängden och det är kanske dags att justera det. Oops, inte så kul om man närmar sig de 60. Då är det bättre att ta in fler i pyramidspelet. (jäkla bra liknelse faktiskt). På sikt måste varje generation antas betala för sig.

Kör man en korr mellan befolkningsökning och BNP/capita-ökning på världens länder så ser man förresten att de länder som INTE baserar sin ekonomi på höga födslotal har haft den bästa ökningen av BNP/c.

Kommer sd in i riksdagen så har de fp att tacka. Hoppas ni inser det i tid.

/Niklas

Anonym sa...

Du glömde nämna att KD kryper närmare rätt sida av 4%.

Kulturbäraren sa...

Anne-Marie!

Jag blir också trött. Låt oss därför avskaffa den gemensamt!

http://www.realtid.se/ArticlePages/200804/07/20080407160458_Realtid155/20080407160458_Realtid155.dbp.asp

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1085759/Economic-benefits-mass-immigration-close-zero--Lords-told.html

Bort med MASSINVANDRINGEN!

Anonym sa...

Tja

Jag tror INTE på det svenska invadringssystemet som du o dina politikerelitgelikar har skapat
och jag vill ha en förändring för att det är ett ekonomisk vansinne.

Jag säger bara ÄFS som ett exempel på detta invandrarbidragsidioti
som de "demokratiska" partierna infört. En invandrare får ta hit sina föräldrar och dessa får mer pengar än en svensk fattigpensionär av våra skattemedel. Verkligen clever!

Vilket parti skall man då rösta på när man vill ha en förändring av svensk invandringssystem?

SD är det enda alternativ som erbjuds när man inte känner sig berikad av en massa islamiska kåkstäder i vårt land.

Anonym sa...

Citat:
"Utan invandring skulle Sverige inte klara sig."

Vid en integrationskonferens i Stockholm, anordnad av statliga Globaliseringsrådet, sade en Georges Lemaitre:

"Invandringen till Sverige består till två tredjedelar av anhöriginvandring och en tredjedel av personer som kommer av humanitära skäl.
Den extremt låga andelen arbetskraftsinvandrare gör Sverige till unikt i västvärlden".

Hmm ?

Några färska tidningsrubriker:
Sydsvenskan igår: "På två år har antalet omhändertagna kriminella Malmöungdomar ökat med 122 procent. "
Stockholm City den 12te nov: "Svenskarna snattar mest!"
Sydsvenskan igår: "Enbart i Skåne har 515 våldtäkter anmälts under årets första nio månader, en ökning med 38 procent i jämförelse med samma tid ifjor."
BLT idag: "Två skottskadade i Kortedala"
BLT idag: "Kvinna i Malmö skjuten i halsen".

Svenskarna verkar ha blivit ett rabiat folkslag ?

Pratade med två medelålders sjuksystrar på svärmors ålderdomshem nyligen.
En av dem hade fått besked att hemmet fått minskad budget nästa år så hon skulle få gå. "Du vet ju vad de behöver pengarna till ..."
Den andra sade att "när jag är rädd när jag tar en kvällspromenad och alla partierna tycks skita i detta så...". Bägge sade sig välja "ja du förstår nog vad ?" nästa gång.

Jag väljer inte sd ! Men har lite förståelse för sjuksystrarna.

Vänligen
Tjalle

Anonym sa...

ÄFS ja !

Anne-Marie,
säg att följande FIKTIVA historia från mig INTE funkar !!! Och om det är så var snäll och nämn var min intepretation är fel ? (Är i dispyt på annan blogg).

Eller bor jag i ett Kalle-Anka-land ?

En FIKTIV historia, (worst-case):
Om jag vore en stygg människa och dessutom flykting så skulle jag välja att fly till ett godtroget land.
T.ex. Sverige !

För om jag bara blir av med mina id-handlingar kan jag ju:
1. Få PUT rätt så lätt.
2. Välja ett smart (?) födelseår till mitt nya fina svenska pass så att det inte dröjer alltför länge till jag är kvalificerad för ÄFS.
Utan vidare kan jag så få mitt ÄFS en 7-8 år tidigare än svenskar får pension !
3. Glömma bort att nämna min pension och förmögenhet i hemlandet som skulle minska mitt ÄFS. För utan id-handlingar så vet jag ju inte var jag kommer ifrån ! Alltså är en kontroll från ÄFS-myndighet omöjlig.
4. I Sverige sålunda få 4421 kr (skälig levnadsnivå) plus max 6200 kr (hyresbidrag) i ÄFS. Gör 10621 kr. Per månad ! Skattefritt ! Vilket vid 34% "pensionärsskatt" motsvarar 16000 kr. Före skatt. Per månad !
5. Sedan åka tillbaka till hemlandet på "semester". Officiellt i tre månader. Men då närvaron i Sverige bara måste styrkas genom regelbunden inskickning av en blankett kan jag också fixa detta utifrån ! Lägenheten i Sverige kan jag hyra ut i andra hand !
6. Här göra lite ströjobb. Utan att det påverkar mitt ÄFS !
7. Sedan sitta på min veranda i hemlandet och dricka ett glas rödvin i solnedgången. Tillsammans med min hustru. Som också får fullt ÄFS. För det är bara i Sverige som vi inte är gifta ! Vi skulle skåla för Sverige. Det godtrogna Kalle-Anka-landet långt långt borta !

Som sagt, detta är bara en fiktiv historia !
Och jag är inte stygg ! För det är inte jag som gjort lagarna !

Vänligen
Tjalle

Anonym sa...

Anne-Marie !

Att du inte svarar tyder jag som att min FIKTIVA historia fungerar ! Otroligt !

Vi lever alltså i ett Kalle-Anka-land !!!

Vänligen
Tjalle