lördag 8 november 2008

Har inte gått under jorden.

Jag har inte gått under jorden eller så och jag har inte slutat skriva bara för en kommentar skrivare på mitt senaste inlägg tyckte att jag bara skrev dravel. Kan väl vara så i dennes ögon. Men så lätt får man inte tyst på mig. Men det har varit både kurser och möten och en massa annat.

Under veckan som gått har USA fått en ny president. En historisk händelse.

Diskussionens vågor har gått heta om man måste ta i hand när man hälsar. För mig är det självklart att respektera om någon inte vill ta i hand. Egentligen är det ju korkat att i influensatider ta varandra i handen och utbyta baciller och bakterier. Så om någon inte vill ta mig i hand så river jag inte upp himmel och jord för det.

Då tycker jag att det är mer viktigt att diskutera de frågor som integrationsminister Nyamko Sabuni tog upp i en debattartikel i SvD. Att äktenskap mellan minderåriga ska förbjudas helt och att operationer för att fixa till det så att flickor verkar vara oskulder när de gifter sig inte ska få förekomma.

Genom att utföra operationerna accepterar man ju att bevara gamla fördomar. I stället måste man informera och upplysa om att det faktiskt är så att det inte ens finns en mödomshinna. Allt är bara en myt.

Visst måste samhället stötta flickor som utsätts för förtryck i hemmet som Nalin Pekgul säger i sin artikel som svar på Nyamkos artikel men jag tror inte att det bästa sättet är att hjälpa till att upprätthålla gamla otidsenliga seder. Vilket också Nyamko svarar idag.

Leken två slår den tredje fortsätter. Vänsterpartiet vill gärna vara med på samma sida som s och mp. Så nu blir det typ en lek där de två senare får stå stilla en stund i väntan på att v ska klara ut om de gillar regimen på Kuba eller om de gillar budgettak eller inte. (SvD)

Själv har jag som sagt haft kurs. Jag har varit på ögonöppnarseminarium. Handlar om att få upp ögonen för hur män och kvinnor behandlas olika. Och så några andra möten förstås.

Innan jag ger mig av till HRF:s höstmöte där jag ska vara ordförande på mötet tänkte jag nog försöka göra en liten röj hemmavid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Anne-Marie,

jag kan föreställa mig ramaskriet i press/radio/TV och på diverse bloggar om det varit Hamilton som avböjt att ta tjejerna i hand !!!
Då hade ingen religiös vidskepelse i världen räckt som förklaring !
Och stormning av svenska ambassaden i Pakistan hade följt tämligen omgående ?!

Måste jag i fortsättningen veta religionstillhörigheten på var och en jag ska hälsa på i Sverige ?
Av typ "aj, han är ortodox eskimå, han väntar väl att jag ska gnida näsan mot hans vänstra öra ? Eller var det det högra ?"

Vänligen
Tjalle