söndag 16 november 2008

Äntligen en dag utan tider att passa

Söndag och äntligen en dag utan några tider att passa, förutom tennisen i kväll. Det har onekligen blivit mycket tennisklubb den här veckan. Möte i onsdags kväll, göra budget i torsdags och utvecklingsmöte fredag och lördag i Varberg. Dessemellan en trevlig kväll på Café Stången med Abba och Beatles mm som jag var inbjuden till som ambassadör för Hässleholmen. Café Stången ligger på Hässleholmen och har öppet varje torsdagskväll då det bjuds på musik av olika slag. Nästa torsdag är det rock. Caféet ligger bara 5 minuters gångväg från där jag bor så jag ska försöka gå dit lite oftare.

Hemma från Varberg begav jag mig direkt till Immigrantinstitutet före en diskussion om hur man ska få fler invandrare att rösta i val. I första hand nu Europaparlamentsvalet. Det blev en intressant diskussion med representanter från andra länder i Europa med bland annat Tara Mukherjee från European Multicultural Foundation, London. En klartänkt 86-åring invandrad till England från Indien som påpekade hur viktigt det är att fler, även invandrare, röstar. Och jag håller med. Allmän rösträtt är grunden i en demokrati. Alla får vart fjärde år välja de personer och parti som man vill ska representera dem under den kommande mandatperioden. Om man är missnöjd med hur de som man valt skött uppdraget så väljer man någon annan till nästa gång. Jag ska utveckla detta mer en annan gång.

Nu måste jag ta itu med lite annat. Även om jag inte har någon tid att passa så har jag massor att göra. Borde också ta en långpromenad.

Inga kommentarer: