onsdag 12 november 2008

En blandad dag

Dagen började med att jag fick blåsa. Ja inte i någon av polisens alkoholkontroller utan i Skutan på Fjärdingskolan. Och då i ett althorn i samband med att kulturskolan i Borås hade en av sina lektioner i en andra klass. Och jag fick, hör och häpna, ljud i blåsinstrumentet. Kanske något jag borde ägna mig åt.

Onekligen en bra början på dagen. Både för mig och eleverna som var otroligt duktiga på att blåsa. Musik gör människan glad.

Besöket på skolan fortsatte i en förstaklass där man just tränade på bokstaven M. Till några elevers glädje visade det sig att de redan hade lärt sig alla bokstäverna i mitt namn. Så det blev skrivande på tavlan med både stjärnor och ballonger. Vilket man kan se av bilden. Jag hann också med en engelska lektion och en no-lektion om den förtida människan Lucy. Hittade också en urgammal (20 år) bok om hemstaden Borås. Som var bra ur vissa delar. Historien om Borås var väl riktig men det som handlade om nutid var som sagt 20 år gammalt. Även om boken kanske inte används flitigt borde det kanske tas fram ett material som är mer up-to-date. Som kan användas i skolorna s undervisning om hemkommunen.

Vi alla som bor i Borås ska ju göra reklam för staden.

Med mycket annat emellan, både kul och inte kul och mycket ledarskapssnack, så avslutades dagen med ett framåtriktande möte i tennisklubben. Och en jobbförfrågan. Känns som om jag kan sova gott i natt.

Inga kommentarer: