onsdag 26 november 2008

Fullmäktigerapport 2

Tiden går och det är fortfarande 6 talare på talarlistan, nej 7 nu. Det verkar aldrig tar slut.
Sd-representanten frafmförde för en stund sedan den gamla siffran att endast 5% av de som kommit hit är flyktingar. Hur den siffran är framräknad vet jag inte och att använda statistik är alltid riskabelt. Man måste veta bakgrunden till siffrorna. Fakta är viktigt.

Så eftersom jag har med mig datorn kastade jag mig över Migrationsverkets statistik för 2007.
Totalt fick ca 77 000 personer uppehållstillstånd 2007. Av dessa var ca 19000 EU-medborgare och 8000 gäststuderande. Ca 19000 var asylsökande. Av dessa fick ca 13000 uppehållstillstånd av flyktingskäl eller som skyddsbehövande( riskerar tortyr eller kommer från en krigshärd) alltså 70% av totalen asylsökande eller 17% av hela totalen. Nämnas kan också att ungefär hälften av de som sökte asyl fick avslag. Oavsett om Sd tycker om invandrare eller inte borde de åtminstone hålla sig till riktiga siffror.
5 talare kvar.

6 kommentarer:

Kulturbäraren sa...

Fem procent enligt FN:s definition, alltså kvotflyktingar. Att Migrationsverket på riksdagens beslut har kommit på egna definitioner av flyktingbegreppet har ingen saklig betydelse förutom att Migrationsverket vill att Sverige ska västvärldens största massinvandring.

Martin Bagge / brother sa...

då är FNs bedömning alldeles för hård. vi tar in för lite av den typen av invandrare. Egentligen är ju 50% avslag i asylsökningarna helt horribelt för högt det med.

Kulturbäraren sa...

Jösses, människa, vakna, vi har den högsta massinvandringen i Europa...

Anonym sa...

Bra med invandring. För att det ska hända något i detta land och för att vi ska kunna konkurrera borde vi satsa på bli minst 20 miljoner invånare. Mer invandring!

Fredrich Legnemark sa...

Det är ganska snett att se invandrare enbart som en utgift, kan ju konstatera att deras skattepengar är lika goda som någons när det gäller att finansiera välfärd

Anonym sa...

Sd-väljare: Eller så är det ett tecken på att Migrationsverket vill att vi i Sverige ska visa medmänsklighet och ställa upp för de som av olika anledningar behöver lämna sitt land.