måndag 24 juni 2013

Sommaren har bara börjat.

Midsommar har passerat och det är sex månader kvar till julafton. Fast sommaren har ju bara börjat. På torsdag är första Sommartorsdagen. För den som glömt kan jag påminna om att Sommartorsdagarna fick ta2013-06-21 11.20.16 emot utmärkelsen Gullsaxarna i vintras för att det gjort något för Borås. Så här löd början på motiveringen.

“Sommartorsdagarna har som ingen annan företeelse medverkat till att skapa ett positivt, dynamiskt och attraktivt Borås. Sommartorsdagarna har sedan starten 1989 bidragit till att skapa en levande stad på sommaren som boråsarna kan vara stolta över.”

Det stämmer. På torsdagskvällarna går boråsarna man ur huse för att träffa vänner och bekanta på stan, kanske shoppa något, ta en fika och lyssna på kvällens artist. Ett jättemingel skulle man kunna säga.

Sedan är det Almedalendags. Stannar en vecka som vanligt. Finns massor av spännande seminarier som vanligt. Men har inte kollat in färdigt alla jag kan gå på. Fredagen är folkpartiets dag. Då har nätverken kring Folkpartiet också möjlighet att anordna seminarier. Jag ska vara med på ett som handlar om naturturism. Som ordförande i Liberala Företagare. Turistverksamhet är ofta småskaligt företagande. Sedan ska Liberala företagare vara medarrangör på ett seminarium om kvinnors företagande inom välfärden tillsammans med Vårdföretagarna. Egentligen skulle Liberala Företagare hålla ett eget om denna fråga men det sammanföll exakt i tid. Det är en viktig fråga att diskutera vad som händer med kvinnors företagande om det blir förbud mot vinster i välfärden. Även om man skulle önska att det var mer jämställt inom detta område så är det ändå flest kvinnor som driver företag inom välfärdssektorn.

Fast förstås innan dess så ska jag ta hand om lite saker som flyttande grannar vill bli av med. Ett piano till exempel. Måste leta reda på gamla noter. Om jag nu har dem kvar. Och äntligen ska jag bli med diskmaskin.

Och så dök det upp lite jobb också.

Inga kommentarer: