söndag 16 juni 2013

Förbundsstämma med SV och lite till

Har nu landat i soffan framför TV:n fast tittar på ingenting. Bara skönt att vara hemma och softa ner, som det väl heter, efter en intensiv helg med Studieförbundet Vuxenskolans förbundsstämma. Efter en i övrigt intensiv vecka med både468623_10151543262459132_305799532_o Stockholmsbesök och Göteborgsmöte. Plus en del annat. I Stockholm hann jag med både att delta i seminarium kring Medborgardialog och jobba lite med Liberala Företagare. Och dricka frusen jordgubbsdaiquiri. Ett mycket intensivt besök alltså.

Helgen har jag tillbringat i Västerås med SV som sagt. För att diskutera frågorna som var uppe till beslut användes tekniken Påverkanstorg. En spännande teknik men det blev lite rörigt när besluten väl skulle tas.  Blev i alla fall bra beslut fattade. Det var en natt mellan diskussionerna och besluten så mötespresidiet hade lite tid att klura ut tågordningen. Vi andra rörde runt lite på dansgolvet då. Ja, inte hela natten. Halv ett stängde det hela. Musiken tystnade och en uniformsklädd vakt ställde sig bredvid bordet och sa att nu får ni gå ut. Faktiskt lite bryskt. Men det var ju dags att sova. Och så fick det bli.

Förutom beslutsfattande idag fick vi lyssna till två lysande föredrag. Det ena hölls av Erik Amnå som pratade om utmaningar som folkbildningen står inför i en globaliserad omvärld där samhället präglas av mångkultur och sekularisering. Samtidigt som man inte har samma referensramar på grund av att man inte följer samma nyhetsprogram t ex. I stället för individuell frigörelse som var kännetecknande förr  så har vi individualism. Det vill säga  att var och en står sig själv närmast. Det handlar om att få människor intresserade.

Den andre talaren var f d ärkebiskop K G Hammar som höll ett inspirerande tal om både alla människors lika värde och hur människor kan växa. Hammar var den som drev påskupproret för att gömda flyktingar skulle få stanna i Sverige. Själv träffade jag honom i riksdagen vid ett möte som anordnades av den då aktiva tvärpolitiska gruppen kring flyktingpolitik.

Nu kommer en ganska lugn vecka med några möten. Ja, onsdagen blir rätt intensiv. Men sedan är det midsommar. Och därefter en vecka kvar till Almedalen.

Fast nu är det sovdags.

Inga kommentarer: