lördag 27 april 2013

Mest om Liberala företagare men lite till

Hamnat framför datorn efter en intensiv vecka. Ska försöka göra en sammanfattning. Börjar bakifrån. Idag en trevlig dag i Alingsås med en massa Folkpartister som hungrade efter att lära sig något nytt. Själv var jag med i gruppen som gick igenom närvaron på nätet. Roligt att många nya medlemmar var där. Bland annat tre från Borås.

Igår Räddningstjänstförbundsmöte och en liten titt in på Brygghusets invigning. Nya ungdomens hus i Borås.

Annars har veckan mest tillbringats i Stockholm och på väg dit och hem.  Såg TV-serien Borgen tillsammans med en massa andra, i huvudsak folkpartister från Stockholm. Innan serien började hade vår EU-minister,stockholm Birgitta Olsson, bjudit in till diskussion kring kvinnor och politik. Intressant och kul initiativ. På våningen över sändes matchen Djurgården-Elfsborg. Hördes tydligt när Elfsborg gjorde mål.

Sedan följde två dagar Coompanion möte. Och Stockholmsbesöket avslutades med årsmöte med nätverket Liberala Företagare i Riksdagshuset. Där jag lite oväntat valdes till ordförande i nätverket. Liberala företagare är en påtryckningsgrupp på Folkpartiet när det gäller företagarfrågor. För att göra livet lättare för företagare och i synnerhet småföretagare. Nätverket har funnits sedan 2009 och jag har varit med från början och även om jag inte kunnat delta i så många styrelsemöten, eftersom det varit i Stockholm, så har jag varit aktiv på partiets olika riksmöten och dessutom under Almedalsveckorna.

Liberala företagare har kunnat vara med och påverka i arbetet med Folkpartiets nya partiprogram. Och har fått gehör i flera frågor. Borttagandet av sjuklöneansvaret för arbetsgivare, förändring av LAS-regler, offentliga företag ska bara verka där det finns ett starkt samhällsintresse, offentliga beslut ska analyseras ur ett småföretagarperspektiv. Det senare något som liberala Företagare kallar SMÅFKA, Småföretagarkonsekvensanalys.

Men det finns mycket mer som Liberala Företagare vill. Olika regler för små och stora företag och underlätta för små företag att kunna delta i offentliga upphandlingar. Här kommer vi fortsätta att påverka partiet. Möjlighet finns att skriva motioner kring partiprogrammet som ska fastställas i november i år.

Målet för Liberala Företagare är att Folkpartiet liberalerna ses som det mest småföretagarvänliga partiet i 2014 års val.

Nu ska jag koppla av med att se Kommissarie Lewis på TV. Och ladda för morgondagens Linnémarsch. 21 km ska det gås. Är det tänkt.

Lägger ut en fin bild av det Stockholm jag lämnade i torsdags förmiddag.

Inga kommentarer: