söndag 3 februari 2013

Gullsaxar och boråsmeny

Så var då Stadshusmiddagen avklarad och därmed också presentationen av årets boråsare. Som blev två, som fick motta de nyinstiftade Gullsaxarna. Känns som att vi i nomineringskommittén gjort ett bra val.2013-02-02 18.32.10 Sommartorsdagarna har verkligen satt Borås på kartan. Och bidragit till att människor möts. Man kan väl likna sommartorsdagarna som ett enda stort mingel.

Här är motiveringen.

Sommartorsdagarna har som ingen annan företeelse medverkat till att skapa ett positivt, dynamiskt och attraktivt Borås. Sommartorsdagarna har sedan starten 1989 bidragit till att skapa en levande stad på sommaren som boråsarna kan vara stolta över.
Sommartorsdagarna är ett bevis på hur framgångsrikt ett samarbete kan bli när flera parter strävar mot gemensamma mål. Borås stad, fastighetsägare, krögare och butiksinnehavare har tillsammans och som samordnande kraft för många fler skapat en rikskänd institution som för varje år ökar Borås attraktionskraft.
Gullsaxarna 2013 tilldelas därför Mitt i Borås Marknads AB såsom varandes initiativtagare och idémässigt epicentrum för sommartorsdagarna.

Den andra som fick Gullsaxarna var Gunnar Hellsten. För sin insats som eldsjäl för entreprenörsprogrammet på Sven Eriksonsgymnasiet. Det är roligt att entreprenörsanda lyfts fram i Borås. Det behövs fler entreprenörer som startar och driver företag. Läs också Ingemar Brinks blogg på BT om Gunnar.

Här är den motiveringen

Entreprenörsanda och företagsamhet har präglat Borås sedan generationer. Gunnar Hellsten har som initiativtagare och ständig eldsjäl för entreprenörs-programmet på Sven Eriksonsgymnasiet tagit denna anda till en högre nivå.
Oförtrutet har han i mer än tio år tillsammans med sina kollegor och med stöd av engagerade föräldrar utbildat framtidens entreprenörer. Han har genom sitt arbete besjälat unga människor med en positiv syn på entreprenörskap och företagsamhet, och därmed bidragit till att föryngra och förnya Borås redan goda näringslivsklimat.
Genom att dela ut Gullsaxarna 2013 till Gunnar Hellsten vill vi markera vår tro att företagsamhet och utbildning är självklara ingredienser i vår stads framtid.

För övrigt smakade Boråsmenyn bra. Jag gillade till och med champinjonsoppan, jag som inte är någon soppfantast.

Inga kommentarer: