tisdag 23 mars 2021

En helt vanlig tisdag i coronatider

Vaknar och kollar in Apple Watch på armen med lite grusiga ögon. Efter lite kisande konstaterar jag att


den är halv sex. Ja. Jag gick ju och lade mig ganska tidigt så det är ok att stiga ur sängen. Jag har ju lite att göra idag. På med mjukisbyxor och raggsockor och den vanliga mjukisklänningen. Inköpt på rea på ICA Maxi. Egentligen väl en sommarklänning men med svarta varma koftan på känns det varmt och skönt så här på morgonen. När innertemperaturen inte hunnit gå upp i dagsläge. Stoppar i mig den vanliga frukosten. Kaffe, knäckemacka med ägg och kaviar plus ett digestivekex med ost på. Äts framför Nyhetsmorgon på TV. Väljer TV4s morgonprogram framför SVTs. Lite mer skratt och en del mer lättsamma inslag blandat med seriösa och nyheter. 

Läser morgontidningen digitalt och idag hittar jag mig själv på bild. Inte första gången som den bilden är inne. Den är egentligen inte på mig utan en sverigedemokrat i talarstolen. Jag får hänga med som 2:e v ordförande i kommunfullmäktige. Fast utan namnpresentation. Jag hoppas ingen misstolkar det hela och tror att jag är SD. Dagens sudoku avverkas också. Digitalt förstås. Lite candy crush också.

 

Tisdagsmorgnar är lite speciella. Särskilt nu under corona. Det är handlingsdags för det är ju pensionärsrabatt. Det är minst folk på morgnarna. I början av pandemin brukade jag åka riktigt tidigt men numera klarar jag av morgonproceduren med frukost först. Idag var det också dags för att fylla på bubbellagret så då måste mathandlingen justeras efter bubbelaffärens öppettider. 


Jag hade som sagt en del att fixa idag så det blev lite mejlskrivande och lite kassörsuppgifter innan det bar av till affären. Med munskydd på. Märktes att det varit pensionsutbetalning. 

Synkroniserade inte riktigt tiden så det blev en kortare promenad i väntan på att bubbelaffären skulle öppna. Passade på att inhämta några bollar mm från närmaste Pokéstopp. Och tog ett foto på de röda hundarna bakom Åhaga. Jag tycker det är tråkigt att de lever ett så undanskymt liv. Konstaterade också i bubbelaffären att det varit pensionsutbetalning.

 

Väl hemma efter handlingen var det dags för dagens första digitala möte kring ett av mina ideella åtaganden. Samtidigt väntade jag förgäves på att den utlovade solen skulle komma fram tills mötet var över. Fick bli lite mat så länge. Plockade fram hemmagjorda raggmunkar ur frysen. Under coronatiden har jag gjort lite sådant som jag inte brukar annars. Som att baka frukostfrallor och som sagt göra raggmunk. Fortfarande ingen sol när maten var uppäten. Lite kallt och kände inte för någon promenad. Fick bli en joggingtur i stället för dagens vandring. Har blivit rätt mycket spring det senaste.

 

Efter dusch och ”uppklädning” lite mer ”kontorsjobb” innan dagens nämndmöte. Digitalt förstås. Flera intressanta informationer så det blev lite längre än vanligt. Varför jag missade att Rotarymöte. Apropå kläder så försöker jag ha något lite snyggare på överkroppen när det är möte. I övrigt är det mjukisbyxor och raggsockor på resten av kroppen. 

 

Hamnade till slut i TV-soffan igen. Inget speciellt intressant program så det blir mer fokus på candy crush och lite kex med ost och Påskmust. Inte särskilt nyttigt men något roligt måste man ju ha i dessa tider. 

 

Så här kan en helt vanlig tisdag se ut i coronatider. Det är lite surrealistiskt att i stort sett mesta tiden vistas i hemmet. Det är här som allt händer. Förutom handling en gång i veckan och de dagliga promenaderna där jag någon gång ibland träffar någon jag känner eller bara pratar väder med någon jag aldrig sett förut men som liksom jag är pratsjuk. Annars träffar jag andra genom datorn och kanske genom sociala medier. 

Klart jag längtar efter att få börja leva ett normalt liv. Kunna resa till Stockholm och hälsa på vänner. Ha möten på riktigt. Det blir inte detsamma att bara ses via nätet. 

Nu är det nog i alla fall dags att sova och innan dess kanske sätta någon siffra i kvällens soduko. Bästa sömnmedlet att stirra på en lite svårare sudoku.


I morgon är en annan dag. Då är det lite annorlunda. Ska vara ordförande på SVs årsstämma och då inte hemifrån. 

 

Inga kommentarer: