tisdag 5 maj 2015

På tåget igen

På tåget mot Stockholm igen. Rätt länge sedan sist. Men nu blir det kanske lite tätare igen. (Liksom min intention att blogga lite oftare.) Jag tycker om Stockholm, även om man inte behöver åka dit för att titta på körsbärsblommor i Kungsträdgården. Körsbärsblommor finns ju på närmare håll. 
Fast nu är jag på väg att först prata företagande och i morgon är det återvändardag i Riksdagen. Alltid trevligt att träffa före detta kollegor både från egna partiet och andra partier. Tidigare kallades dagen Veterandag men jag tror att många som lämnat Riksdagen kanske inte tycker de är veteraner. Många är likt jag själv engagerad politiskt på lokal och/eller regional nivå.
Men tillbaka till företagandet. När den nuvarande rödgröna regeringen försämrar för företagare och gör det svårare att driva företag behövs en liberal företagarpolitik. Där kommunen inte konkurrrerar med det privata näringslivet och där småföretag ges rimliga förutsättningar att kunna överleva. Där ROT och RUT finns kvar och där det fortfarande kostar mindre att ge ungdomar jobb, kanske deras första. Där äldre ses som en resurs och uppmuntras att stanna kvar i arbetslivet så länge man orkar och har lust. Kanske till och med starta företag efter att ha sagt adjö till sitt gamla arbete som pensionär.
Självklart borde de reformer för enklare företagande och fler jobb som alliansen gjort under sina regeringsår vara kvar. Men också mycket annat måste förändras när det gäller företagande. 
Därför är det roligt att jag får möjlighet att vara med i en av Folkpartiets arbetsgrupper som ska ta fram en förändrad näringspolitik. Ledd av Said Abdu, folkpartistisk riksdagsledamot från Trollhättan.


Inga kommentarer: