måndag 3 mars 2014

Vad mycket som kan hända under en vecka

Så mycket det kan hända på en vecka. Både personligt, lokalt, regionalt, riksnivå och globalt. Det som händer borta i Ukraina känns inte alls bra. Situationen har utvecklats till det sämre den gångna veckan. Helt plötsligt börjar alla, inte bara Folkpartiet, tala om att höja försvarsanslag. Ska jag vara ärlig så är jag inte helt nöjd med att vi får rätt i denna fråga. Tror att världen mår bättre av fred och samförstånd. Och att vi respekterar varandra oavsett det handlar om samvaro inom familjen eller gränsöverskridande relationer.

I slutet av förra veckan talade jag på en manifestation för kärlek i Mark med anledning av att ett homosexuellt par fått sin bil vandaliserad. Det var fantastiskt att så många hundra slöt upp för att visa sin solidaritet med paret. Se också mitt förra blogginlägg där mitt tal jag höll fanns inlagt.  Tyvärr höll sig förövarna inte till bara bilen utan en av männen i paret blev misshandlad under veckohelgen. Blir så arg. Alla har rätt att vara den man är utan att någon annan ska lägga sig i. Även om vi har kommit långt i Sverige för att värna hbtq-personers rättigheter så finns det en hel del kvar att göra. Folkpartiet har varit ledande i att jobba för dessa rättigheter och fortsätter på den banan.

På lördagen då manifestationen hölls var jag också inbjuden till RFSL för att prata. Och finner att jag fått årets HBTQ-pris. Stolt men ödmjuk. 1897798_10152059684129132_1116149274_n

Under veckan har vi haft årsmöte i Folkpartiet i Borås och jag blev invald i styrelsen. Ska bli roligt att jobba för att stärka partiet under valåret. Förutom då att göra egen kampanj inför valet. Fick dessutom i fredags veta att jag får vara med i partiets riksomfattande kandidatutbildning. Även om jag varit med ett tag så är det alltid inspirerande att träffa andra och ett och annat guldkorn kan jag nog snappa upp. Minns min allra första kandidatutbildning. Hade inte varit partipolitiskt aktiv så särskilt länge och hade i princip ingen debattvana. Och råkade ut för att debattera med en av Folkpartiets allra bästa debattörer. Att jag inte la av då har jag nog åtminstone en person att tacka för och för att jag är en så envis person att jag inte ger upp så lätt. Numera får jag i alla fall inte tunghäfta även om jag efter många års övning inte är den mest snabbtänkte debattören. Fast det kanske inte alltid en suverän retorik som löser de verkliga problemställningarna.

Har också hunnit med ett intressant möte där Borås stad och näringslivet möts. Plus ett möte kring Överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin. Snart kommer en remiss med förslag hur den kommer att se ut. Återkommer kring detta.

Som sagt en händelserik vecka som gått. Och en ny som kommer. Möte med Liberala Företagare och på Skatteverket. I Stockholm. Så avslutas veckan i Örebro. Först med kandidatutbildning och så Riksmöte. Med 800 folkpartister.

Men nu är det sovdags.

Inga kommentarer: