fredag 10 december 2010

Länge sedan sist

Länge sedan jag skrev på bloggen. Har varit långt nere i både krångliga Excel-formler för jobbskatteavdrag (dags att förenkla kanske) och nyheter i Office 2010. Lite databas också. Dessemellan har det blivit ett och annat politiskt möte. Även om det fortfarande är full rulle, både med jobb och annat, ska jag försöka bli lite mer aktiv i skrivandet. Det finns ju så mycket att skriva om. Och i nästa vecka är det budgetfullmäktige. Ska bli intressant att se vart det tar vägen. Om vi klarar debatten på en dag. Vilket nog är ett bra tips.

Idag har jag gjort mitt första representationsuppdrag som andre vice ordförande i kommunfullmäktige. Jag har gratulerat en 100-åring. Verkligen roligt. En pigg dam som tyckte det var fantastiskt att hon fyllde 100 år och att hon blev uppvaktad av Borås stad.

Dessutom var det intressant att få träffa de andra på boendet och personalen. Det blev också tid till att prata lite om hur personalen upplever sin arbetsplats. De jag träffade tyckte att Brämhults kommundel var en bra arbetsgivare. Att man fått möjlighet till utbildning och att de resor man gjort betytt mycket för samarbetet.

Annars kan man väl säga att denna dag präglas av Nobelpriset. I år handlar det inte bara om vackra klänningar (fast jag tycker nog Monas klänning är lite väl grällig) och god mat utan också om yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. Att den kinesiske kämpen för mänskliga rättigheter har fått fredspriset har medfört att Kina censurerar Internet och TV. T o m orden "tom stol" får man inte söka på eftersom priset lades på en tom stol då pristagaren inte kunde själv vara där och ta emot priset eftersom han sitter i fängelse. (SvD, DN)

Kan väl erkänna att jag zappat mellan Nobelfesten och Idol i kväll. Det blir lite tröttsamt att hela tiden titta på när andra människor äter och dansar. Och oavsett vad man tycker om typen av program som Idol är så har det varit duktiga och underhållande deltagare i år. Och jag tror nog att rätt person vann. (DN, SvD)

Nu dags att sova. I morgon måste huset röjas. När fokus ligger i datorn blir mycket annat åsidosatt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Och medans du gjorde ingenting blev ytterligare några personer rånade och misshandlade i en förort långt fråm det homogena område där du bor.

Anonym sa...

Det verkar som att du är avundsjuk och fylld med hat. Skulle inte du vilja bo där hon bor om du hade råd? Varför skulle hon vilja flytta till en tråkig lägenhet i ett dåligt område?

Anne-Marie Ekström sa...

Inttressanta kommentarer. Varför blanda in var jag bor? Ta reda på fakta först.