tisdag 14 december 2010

Kallt ute och inne

Det är ett kallt klimat nu. Både när det gäller utomhus och när det handlar om människor med utländsk bakgrund. I synnerhet muslimer.

Det gör mig så ont att extremister bidrar till att alla som tillhör en viss religion blir ifrågasatta och misstänkta. De allra flesta vill leva ett fredligt liv och göra rätt för sig. Igen har Sverige fått uppleva att vi lever i en värld som krymper. Fundamentalister av vilket slag det vara må, politiska eller religiösa eller fanatiker på annat sätt, måste stoppas. Men det är viktigt att man inte bara hänger ut den ena sorten. Många oskyldiga människor drabbas.

Lite mer i skymundan från rikshändelserna har Borås i morgon och förmodligen också på torsdag sitt budgetmöte. Med ett nytt upplägg jämfört med tidigare kan det bli lite stuns i debatten och förhoppningsvis diskuteras inte samma frågor tre gånger. Vilket har varit vanligt vid tidigare budgetmöten.

Den här gången blir det ju också lite annorlunda eftersom jag ska vara den som hjälper till att hålla ordning på talarna. Fast några ord tänker jag i alla fall gå upp och säga. Om integration förstås. Jag är lite fundersam över vart de punkter som integrationsgruppen tagit fram har tagit vägen. Visserligen har inte programmet tagits ännu. Har väl fastnat någonstans i kommunledningskansliet. Men det borde ha funnits med. Samverkan med frivilligorganisationerna, traumabearbetning mm.

Att sedan tro att bostadsförmedling löser problemen med segregation är ju löjligt. Det är frivilligt för fastighetsägarna att vara med. Det vore bättre att jobba för frivilliga överenskommelser där fastighetsägarna stimuleras att inte diskriminera någon.

Förstår inte, men tröttheten inte bara smyger sig på, utan kastar sig över mig. Dags att ladda för i morgon. Undrar bara vad jag ska ha på mig. Herrarna har slips, men det tänker jag inte ha. Dessutom lär det bli fruktansvärt varmt så plagg som man kan ta av sig är nog inte fel.

1 kommentar:

Wiktor sa...

Precis Du har förstått problemet..
Det är inte så farligt att någon vill ha ihjäl så många som möjligt genom att spränga sig själv och en bil.
Problemet är att vissa kan ta illa upp för att det gjordes i deras religions namn.
Bra att du inte skriver så mycket om det, det är ju inte så viktigt.