onsdag 12 februari 2020

40 år i Borås - Prolog


Linköpings domkyrka
I år är det 40 år sedan jag flyttade till Borås. Det har hunnit hända mycket under dessa år.  Från att inte känna en enda människa i Borås till att ibland få vara officiell representant för Borås som 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige. Från att då komma till en ganska trist stad, till att numera bo i en stad där det händer. Från att hålla på IFK Norrköping till att hålla på Elfsborg.

Varför blev det då Borås? Jag brukar säga att det var solen, inte regnet, som förde mig hit. Min exmake fick jobb på SP för att jobba med solfångare. Vad skulle då jag göra? Jag hade ett bra jobb på ekonomiavdelningen på Saab i Linköping. Jag hade precis fått flytta från rummet med kedjerökaren. På den tiden var det helt ok att blåsa rök över sina arbetskamrater.

Det var inte lätt att mitt under teko-krisen hitta jobb i Borås. Gjorde ett försök med Arbetsförmedlingen men fick receptet att söka flyttbidrag från hemkommunen. Men det var ju inte det jag behövde, det fixade exmaken, utan ett jobb. Detta var andra gången jag kom i kontakt med arbetsförmedlingen. Första gången, några år tidigare, hade ett jobberbjudande kommit med taxi. Lite annorlunda service kan man säga. Återkommer så småningom till min tredje kontakt med arbetsförmedlingen.
Utan hjälp från arbetsförmedlingen så fick jag väl försöka på annat sätt. Annonser till exempel. Hittade ett ekonomijobb på Firestone i Viskafors. Var på intervju och fick jobbet på stört med högre lön än jag haft på mitt gamla jobb. Vilken tur att jag inte direkt sade upp mig på Saab. Några dagar efter intervjun blev jag uppringd och fick meddelandet att det var anställningsstopp så tyvärr kunde jag inte börja jobba där. Med facit i hand är jag ganska glad att jag inte fick jobbet. Ingen särskilt bra arbetsmiljö har jag förstått efteråt.

Kommunfullmäktigehuset Borås
Jakten på jobb gick vidare. Ett jobb på SP blev ett alternativ. Men då skulle jag bli tvungen att skriva maskin. Det hade jag lovat mig själv några år tidigare att det skulle jag aldrig mer göra. Efter att ha varit sekreterare ett år med en chef, som ändrade det jag skrivit stup i kvarten. Men efter lite turer fram och tillbaka blev jag anställd på SP med löftet att jag inte skulle behöva skriva maskin så jättemycket. Allt det här hände före datorns inträde. Sedan dess har jag ändrat min inställning till att skriva maskin. Och är jätteglad att jag en gång lärt mig skriva med alla fingrarna utan att titta på tangenterna.   

Dags att säga upp mig på det gamla jobbet och mentalt förbereda mig för att flytta till en stad som jag egentligen inte visste något om. Mer än jag hört att det regnade.

Samma dag som jag sedan slutade på Saab organiserades hela flygdivisionen om. Var väl inte på grund av att jag slutade utan att det berodde på att Saab mer gick in på civilflygplansmarknaden. Men man kan ju alltid tolka historien som man själv vill.

Nästa avsnitt. Flytten.1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) Förlorade kärleksformer
3) Stoppa skilsmässa
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}