fredag 14 februari 2020

40 år i Borås - inflyttning

Var passar det bättre att skriva kapitel ett på mina 40 år i Borås än att göra det på en buss på väg tillbaka till Linköping. Lugn, jag tänker inte lämna Borås för gott. Bara ett par dagar med Liberal konferens kring sjukvård.
Egentligen blev det flytt i två omgångar. Exmaken hade redan jobbat ett halvår när jag började jobba 9 juni 1980.  Fick bo några veckor i hans övernattningslägenhet innan vi flyttade på riktigt.  
Ett av mina första minnen är alla rododendron som blommade kring SP, Statens Provningsanstalt som det hette på den tiden. Jag kan inte minnas att det fanns så mycket rododendron i Östergötland. Där visade sig första skillnaden mellan två landsdelar av Sverige. Vilka blommor är svenska blommor?

I början av juli flyttade vi så på riktigt. Till Sjömarken. På den tiden var det så att flyttade man mellan två statliga jobb, vilket exmaken gjorde, så fick man flytt betald. Så, stor flyttbil tog hand om möbler och annat. I vår lilla bil hade vi några madrasser och lite till plus tre personer. När vi  kommer till huset så skulle nyckeln ligga i garaget. Hade mäklaren lovat. Ingen nyckel. Idag hade mobiltelefonen åkt fram för ett samtal till mäklaren men då fanns ju inga mobiltelefoner. Så det var att bekanta sig med grannen och be att få låna telefonen. 
Medans exmaken gjorde detta så klev jag ur bilen. Och blev anfallen. Av en knottsvärm. Sådana djur hade jag inte stött på tidigare. Myggor hade jag blivit stucken av  men aldrig knott. Skillnad två. Vilka djur är svenska djur?
Det visade sig att mäklaren inte var hemma och nyckeln fanns på hans kontor. Mäklarens fru kunde följa med och hämta nyckeln men hade ingen bil. Så det blev för oss att åka och hämta henne. Men bilen var ju redan överfull så det fanns inte plats för en till. Jag fick stanna i mäklarens hus. Kände mig lite som i en film när sedan mäklaren kom hem och hittade mig ensam i hans hus. Men det gick bra till slut. In kom vi i huset. Och flyttbilen kom dagen efter. Och en undulat. Men det får bli nästa avsnitt. 
Har kommit till Östgötaslätten så är nu snart framme i Linköping.

1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) Förlorade kärleksformer
3) Stoppa skilsmässa
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}