söndag 28 juni 2015

På väg mot Almedalsveckan

Nu är det dags igen. En helt galen men också en helt underbar vecka. En vecka i Visby med en rad intressanta seminarier och en mängd möten med gamla och nya vänner. 
Det är helt fantastiskt att leva i ett samhälle där alla kan röra sig fritt oavsett vem man är, Under Almedalsveckan blandas ministrar, journalister, gräsrotspolitiker och en och annan turist. Ministrar kan åka båt tillsammans med "vanliga" människor. Visserligen med SÄPO i hasorna, men ändå. Öppenheten i vårt land är värd att värna och försvara. Där måste vi alla hjälpas åt. Och jag hyser faktiskt tacksamhet till SÄPO-vakten som sitter bredvid mig på båten. Att han och alla andra som har koll på vår säkerhet, finns. Så att vi kan fortsätta att träffas i Visby och utbyta åsikter och tankar hur vi kan göra det bättre att bo i vårt land och hur vi kan bidra till att göra det bättre för människor världen över.
I fredags nåddes vi av ohyggliga dåd i andra delar av världen. Där många oskyldiga fick sätta livet till. Hoppas illdåden inte når oss. Allt måste göras för att stoppa terrorister och våldsverkare. 
För mig är det ovant att kräva hårdare tag. Men männskor, som inte längre beter sig som människor, utan som dödar, kidnappar, torterar, har jag inget förbarmande med. Lås in dem. 
Och vi får inte låta hat och intolerans vinna över demokrati och öppenhet. Så vi alla får plats i vårt rika land med en underbar natur där vi kan röra oss fritt. Så vi kan ha vår galna fantastiska vecka i Almedalen. Där vi tillsammans kan bidra till en ännu bättre värld.
Nu kör vi!!

Inga kommentarer: