fredag 15 juli 2022

Mitt i sommaren - Uppdatering av läget

 Idag är det en vecka sedan jag snubblade fram på landsvägen (70-90 km väg) på Gotland. Blåmärkena har bleknat och sårskorpan på väg att trilla bort.  Lite ont i bröstet fortfarande men mycket mindre. Men det som dök upp några dagar efter att jag kommit hem var en förkylning. Verkar som att den lagt sig snabbt men rinnande näsa en hel dag och ingen smak nästa dag. Kan det ha varit covid? Vet inte om smittan kom från Gotland men inte konstigt i så fall. Jag träffade många människor. Den kan också komma från polisens väntrum. I väntan på att få lämna in en ansökan om tillstånd för tält. Litet rum. Många människor som väntade på sina pass. 

Idag är jag utvilad och pigg och har gått en sväng.Bara 3 km men man får börja försiktigt. Plockade

också ett par dl blåbär och allt smakar som det ska. Även bubblet.


Min första blåklint har slagit ut men det verkar som att någon äter upp mina tomater. Köpte sent två plantor med två gröna tomater. Nu har de blivit röda men då har någon knyckt dem. Tror att det är några fyrbenta varelser. Jag tycker om djur men inte rådjur som äter mina blommor och tomater eller sniglar som käkade upp mina tagetes. 


Skönt att vara hemma. I två veckor till. Blir väl lite kampanj och politik. Några vandringar, lite längre än 3 km. Några allsångskvällar. I Borås och i Göteborg. Sedan drar allt igång på riktigt. Stockholm Pride, där jag ska ha hand om Liberalernas tält. Resa till vår vänort i Finland St Mikkeli. Brukar prata kommunpolitik på dessa möten men tror att det även kommer att bli en del säkerhetspolitik. Orten ligger inte långt från gränsen till Ryssland och befälhavaren av finska vinterkriget Gustaf Mannerheim hade sitt högkvarter där. Jag har varit i Mikkeli en gång förut och ätit lunch i Mannerheims högkvarter där han serverade sin mannar snaps med råge vilket vi också fick. 


Sedan är det valrörelse för hela slanten. 


 

Inga kommentarer: