onsdag 16 maj 2018

Motion - Språkförskola för nyanlända

Idag har jag tillsammans med Anna Svalander och Lotta Preijde lämnat in en motion till Borås kommunfullmäktige om att Borås stad ska inrätta en språkförskola. Här motionen.

"Förskolan spelar en viktig roll för barns lärande och språkutveckling. Barn som gått i förskolan har lättare att klara skolan

Alla barn oavsett bakgrund ska klara skolan. Även de barn som är nyanlända och inte har svenska som modersmål. Fler måste få chansen att snabbt lära sig svenska. Språket är nyckeln in i det svenska samhället. Även för barnen. 

Liberalerna vill införa en språkförskola. Därför föreslår vi innan den gjorts obligatorisk på nationell nivå att Borås stad aktivt söker upp alla nyanlända barn över tre år för att ge dessa möjlighet att delta i förskoleverksamhet 15 timmar per vecka. Förutom ordinarie verksamhet ska då också särskilt fokus ligga på att barnen ska lära sig svenska. 

Ytterligare en effekt är att förutom att barnen lär sig svenska kan barnens deltagande i förskolan ha en positiv effekt på nyanländas, särskilt kvinnors, möjligheter att få jobb.

Många nyanlända bor på Hässleholmen. Där byggs nu en ny förskola. Det skulle passa att lägga en avdelning med språkförskola där. 

Mot bakgrund av ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta att 

Uppdra åt Förskolenämnden att utreda möjligheten att göra en avdelning i någon förskola till språkförskola enligt förslaget ovan. 

Anne-Marie Ekström (L)

Anna Svalander (L)

Lotta Preijde (L)"

1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) Förlorade kärleksformer
3) Stoppa skilsmässa
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}