Det händer mycket på skolfronten idag.
Inte nog med att Lars Ohly går ut och vill förändra skolan. Samtidigt som han kritiserar sossarna för att vilja gå regeringens ärenden. Nu vill Mona Sahlin också göra det trots att partiledningen inte vill det. Vid (s) förtroenderåd begärde hon att få ett mandat att få förhandla om betygen. (DN, SvD)
Ska bli mycket spännande att se vad som händer. Vilken makt hon har inom sitt parti. Om hon får ett mandat.
Och som jag skrev i mitt tidigare blogginlägg idag om vänsterns skolpolitik, det är också mycket spännande att se hur de tre oppositionspartierna ska komma överens till valet 2010. Just nu verkar det mest vara så att man mest pucklar på varandra. Ohly hade ju inte bara kritik mot s i sin artikel utan också mot mp.
lördag 10 november 2007
(S)kolan igen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Eftersom jag i mitt tidigare liv fick en hel del kunskap om utbildningen och alla problem som hör samman med den och inte minst på grund- och gymnasienivå. Måste tyvärr konstatera att problemen idag i princip är desamma som i början av 1970-talet. Det enda som rört på sig sedan dess är politikernas pratmuskler, med undantag att de sk friskolorna har tillkommit. Leve segreationen a la folkpartiet. T o m har den svenska motsvarigheten till den ideologiska Talibanrörelsen dvs Plymouthbröderna fått tillstånd att bedriva en sk friskola. Men, för att citera en känd tysk diktare, något närmare pudelns kärna har vi inte kommit på utbildningsfronten. Det är som vanligt: Ju högre utbildning, "status" mm föräldrarna har desto större möjligheter till bättre ut- och bildning får deras barn och omvänt. Lägger vi till den extrema segregeringen som nu pågår med uppbackning av bl a Fp blir det som grädde på utbildningseländets mos. Å andra sidan är det bra att svenska Fp inte är en spegelbild av västtyska FDP. Då hade Fp idag bara varit ett parti med en nolla framför kommat. P.s. Talibaner och Plymouthbr har väsentligt skilda ideologier, trosuppfattningar, men är trots det samma ohälsosamma andas barn d.s.
Måste ändå säga att Claes i Borås satte huvudet på spiken. Jag bloggade själv i ämnet (http://slutstadium.wordpress.com/2007/11/11/s-hycklande/) och anser att du, Ekström, inte riktigt förstått att många sjuåriga elever känner sig grymt pressade redan som det är idag. Det är låg lärartäthet. Det finns lite resurser. Sånt känns för barnen. Tillkommer dessutom ett betyg i så tidig ålder tror jag att man riskerar att betrakta utvecklingssamtal som överflödiga, eftersom det är så mycket mer bekvämt att bara slänga fram en diger bunt med betyg och överlämna till föräldrarna. Nej, betyg, överhuvudtaget, kan varken mäta kunskap rättvist eller hjälpa någon elev som tappat bort sig i ett svårt mattetal.
Att Ohly flitigt angriper både s och mp handlar väl om ngn slags desperation över dåliga opinionssiffror och brist på media...
Inte utan att man förstår honom, det är ju s och mp han kan få väljare från.
Skicka en kommentar