Försöken till påverkan av att få fler riksdagsledamöter att rösta nej i omröstningen på onsdag när det gäller det kontroversiella förslaget om signalspaning fortgår intensivt. I dag kan vi läsa om att Telia Sonera och Google gett sig in i debatten(DN). Google säger att en sådan här lag passar bättre i diktaturer som Kina och Saudiarabien. Telia Sonera har redan flytta finska kunders e-postservrar till Finland.
P J Anders Linder har en intressant krönika i SvD som handlar om just vad som kan hända. Och har hänt i Tyskland. Läsvärd och tänkvärd.
Som jag skrev igår. Jag är glad att jag slipper rösta på onsdag. Det politiska livet är så att ibland viner partipiskan. Det är inte alltid så roligt att behöva säga ja till något som man egentligen är emot. Men för att få något åstadkommet över huvud taget, särskilt om det är flera partier som samregerar, måste man ta till kompromisser ibland. Och då får man ta det onda med det goda. Att det man själv brinner för också kan bli verklighet. För hur man än vänder och vrider på saker och ting så är det möjligheten att få ha olika åsikter som ger grunden för demokrati.
Det är möjligt att det förslag som presenteras har sitt berättigande men då har informationen till medborgarna inte nått ända fram. Nyttan måste vara större än nackdelarna och det tror jag inte man lyckats bevisa.
söndag 15 juni 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Ett klokt inlägg, Ann- Marie! Själv hoppas jag dock att det finns dem som väljer att följa sin egen övertygelse, framför partipiskan när det väl blir omröstning. Eller att man yrkar återremiss för att utreda de frågetecken som Telia m.fl. ställer.
Hälsningar Tony Johansson
Lite förvånande hur ett parti som kallar sig för Liberalt, Folkpartiet, kan ställa sig bakom ett sånt här förslag. Men det kanske är så att det man står för inte blir lika viktigt när man sitter i riksdagen. Dem är ju knappast ensamma i riksdagen om att sätta makten i första rummet.
Skicka en kommentar