lördag 21 maj 2022

En upplevelserik resa på väg till Korpens årsmöte

 Wenn jemand eine Reise tut dann kann er was erzählen. När någon gör en resa kan hen berätta något.

 

Tidig morgon. Klockan ringer. Ja, telefonen låter är väl mer rätt att säga. Fast man säger ju fortfarande att klockan ringer. Upp och duscha och äta frukost. Lämnar ett hus som kunde varit mer välstädat men det blir väl tid till det någon gång också. I god tid framme vid järnvägsstationen. Kollar för säkerhets skull varifrån ersättningsbussen går. Just nu är det buss mellan Borås och Fristad om man ska med tåg till Stockholm eller Bålsta som är mitt mål idag. Hittar en informationsskylt med pilar. Tur jag läser på skylten. Det är inte dit pilen pekar som hållplatsen är. Lite missvisande.

Men beger mig till rätt plats och inväntar bussen. Det regnar,äntligen, så det är skönt att vänta under en bro. Kliver på och väntar på avgång. Men det är då det hela börjar. En påverkad person kliver på utan biljett. Tar lite tid. Lägger sig längst ner i bussen. Bussen går iväg något försenad. Men vid Knalleland tar det stopp. Bussen kör inte vidare. Om det är chauffören eller konduktören som säger stopp vet jag inte. Upprördheten börjar öka i bussen. Alla har tåg att passa i Herrljunga. Så småningom kommer polisen och tar hand om den påverkade personen och vi kan åka igen men då är frågan om vi kommer hinna till tågen i Herrljunga. 

Då meddelas det att tåget som väntar i Fristad och som ska ta oss till Herrljunga inte startar. 

Chauffören som har en annan tur att köra säger att han kan köra oss till Herrljunga om någon annan tar hans tur. Men det lyckas inte. Så där står vi i regnet i Fristad ca 10 personer och väntar på en annan buss. Övergivna av Västtrafik. Med budskap att nu får ni ringa själva till SJ och boka om. Några vana, däribland jag, vet att det är Västtrafik som ska lösa problemet. 

Nåväl det kommer en buss som tar oss till Herrljunga. Nu har vi blivit ett litet gäng som börjat prata med varandra och kan lite skratta åt situationen. I Herrljunga är vi återigen lämnade åt oss själva men också med varandra. 

Vi får hjälp med ombokningar av Västtrafik av en tålmodig person. En av oss strandsatta ringer i stället för att alla ringer var och en. Något som den första konduktören skulle hjälpt oss med. Jag har tur att bli uppgraderad och får en plats i 1:a klass. 

Alla börjar bli lite hungriga. Och i väntan på tåget rusar alla till näraliggande mataffär. En i gänget kan  vänta utan äter stående på perrongen. Jag visste ju att mitt tåg inte har servering så jag hade med nödproviant men fyllde på med lite dricka. Gillar ju Ramlösas flaskor med budskap. Dansa har jag inte träffat på tidigare. Passar bra. 

När jag skriver detta är jag äntligen på tåget till Bålsta och Korpens möte. Två timmar försenad. Bredvid en man som läser om Trump mm. Vet inte om det är positivt eller inte. 

Summerar en turbulent morgon med både negativt och positivt bemötande av Västtrafik. 

Finns en del att göra där. 

En timme kvar på tåget. Och det regnar inte längre. Har anmält mig till ett träningspass med dans. Fast det lär vara dans ikväll också.

I morgon Korpens årsmöte. Minns ett annat korpårsmöte som ägde rum i Spanien men det är en annan historia. Nu är nu. 






Inga kommentarer: